3x snelle bescherming met een Clip on zonnebril

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Het dragen van een zonnebril, overzetbril of clip on zonnebril is in eerste instantie natuurlijk om te kunnen kijken in het felle zonlicht. Daarnaast biedt een zonnebril veel bescherming tegen zonlicht. Onderstaande redenen benadrukken nogmaals waarom het dragen hiervan echt belangrijk is.

De clip on zonnebrillen of overzetbrillen zet je makkelijk op of over je gewone bril op sterkte heen en biedt snel bescherming tegen zonlicht.

1. Beschermt ogen en huid tegen zonlicht

We dragen een (Clip on) zonnebril om ons te beschermen tegen de ultraviolette straling van de zon. Deze straling is schadelijk voor het hoornvlies en netvlies. Dus net zoals we onze huid beschermen door middel van zonnebrandcrème en bedekkende kleding, beschermen we onze ogen met een overzet of clip on zonnebril. De UV-straling is in Nederland lager dan landen dichtbij de evenaar, maar ook hier en vooral in de zomer kan het vrij hoog oplopen. Vooral tussen de middaguren van 12.00 tot 15.00. Bovendien weerkaatst zand, water én sneeuw het zonlicht, waardoor je van meerdere kanten UV-straling ontvangt. 20% van alle gevallen van staar is veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling is gebleken uit een onderzoek van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het dragen van een zonnebril kan ervoor zorgen dat dit minder snel ontwikkeld wordt.

Zonnebril clipon

Bovendien beschermt een overzet- en clip on zonnebril ook de huid. De filter houd UV-straling tegen dus ook de huid rondom. UV-straling is een van de oorzaken van huidveroudering en rimpels. Dit proces wordt vertraagd met het dragen van een zonnebril.

Beschermt tegen stof, zand en wind

Zoals we hierboven al hebben beschreven, weerkaatst zonlicht op zand, water of sneeuw. Daarnaast schermt de zonnebril je ogen af voor vuil, stof en zand veroorzaakt door de wind. Rijd je bijvoorbeeld in een auto met de ramen open, dan zal door de snelheid ook de kans toenemen op vuiligheid die in de ogen terecht komen. Op de fiets eveneens. Ga je op wintersport, dan biedt een overzet- of clip on zonnebril de uitkomst, want zo hoef je niet te stoeien met een skibril die niet lekker op het montuur van de bril op sterkte zit. Win-win.

Beschermt tegen vermoeide ogen en hoofdpijn

Stel je zit op een zonnige dag heerlijk buiten op het terras en de zon schijnt fel. Er is geen schaduw waardoor je de hele tijd de spieren rond je ogen tot spleetjes knijpt om zo min mogelijk zonlicht binnen te laten. Voor even lukt dat, maar op den duur worden je ogen moe en krijg je door het samenknijpen hoofdpijn. Vaak heb je het niet eens bewust door hoe vaak je op een zonnige dag je de spieren rondom je ogen samenknijpt. Toch heeft dit veel invloed. Met een flip-up zonnebril bevestig je het eenvoudig op je bril en kun je het zelfs omhoog klappen. Ze heten niet voor niets opklapbare zonnebrillen. Zo switch je makkelijk tussen ruimtes waar meer of minder licht is.