Om de maten van je bril op te meten voor een clip-on zonnebril, kun je de volgende stappen volgen:

Breedte van de lens (lensbreedte): Meet de breedte van één lens op het breedste punt van rand tot rand. Zorg ervoor dat je de lens zelf meet, zonder het montuur mee te nemen.

Hoogte van de lens: Meet de hoogte van de lens op het hoogste punt, van de bovenkant tot de onderkant. Net als bij de breedte, meet je alleen de lens zonder het montuur.

Brugbreedte: Dit is de afstand tussen de twee lenzen. Meet de brug van de neuszijde van de ene lens naar de andere. Dit is vaak een klein stukje en is essentieel voor de juiste pasvorm van je clip-on.

Lengte van de veer (pootjes): Hoewel dit voor clip-ons meestal niet nodig is, kan het handig zijn als je clip-on zonnebrillen met veerarmen overweegt. Meet de lengte van het pootje vanaf waar het aansluit op het montuur tot aan het einde van het pootje.

Totale breedte: Voor een algehele pasvorm is het ook goed om de totale breedte van je bril te weten. Meet dit van de buitenrand van het ene pootje tot de buitenrand van het andere pootje, over de voorkant van de bril.

Door nauwkeurig de maten van je bril op te meten, zorg je ervoor dat je clip-on zonnebril goed past en comfortabel zit, waardoor je optimaal kunt genieten van zonnige dagen zonder je zicht te compromitteren.