Je bekijkt nu Een overzet zonnebril en een clipon zonnebril – wat zijn de verschillen?

Een overzet zonnebril en een clipon zonnebril – wat zijn de verschillen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Overzet en clip on zonnebrillen bieden twee verschillende manieren om je ogen tegen zonlicht te beschermen terwijl je een standaard bril gebruikt. Bij cliponzonnebril.nl kun je kiezen uit beide soorten en we leggen je hier de verschillen uit.

Wat zijn Overzet Zonnebrillen?

Overzet zonnebrillen zijn ontworpen om over je reguliere bril te passen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor brildragers die op zoek zijn naar UV-bescherming zonder de noodzaak van speciale op maat gemaakte zonnebrillen. Deze zonnebrillen zijn meestal voorzien van grote lenzen en een wrap-around ontwerp dat niet alleen de voorkant, maar ook de zijkanten van je ogen beschermt. Het belangrijkste voordeel van overzet zonnebrillen is hun gemak; ze kunnen snel over een bril worden geschoven, wat ze ideaal maakt voor mensen die regelmatig tussen binnen en buiten wisselen.

Clip-on Zonnebrillen: Een Compact Alternatief

Clip-on zonnebrillen bieden een meer discrete oplossing. Deze lichtgewicht accessoires kunnen direct op de bril worden bevestigd met behulp van clips of magneten, waardoor je reguliere bril in een handomdraai wordt omgetoverd in een zonnebril. Clip-ons zijn bijzonder handig voor mensen die een minder opvallende optie prefereren en zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten om bijna elke bril te passen.

Openklappen

Overzet zonnebrillen die over je bril passen moet je helemaal afzetten als je geen bescherming tegen de zon wilt. Clip on zonnebrillen hoef je maar een keer op je bril te zetten en blijven dragen, en wanneer er even geen zon is dan klap je hem open zonder af te hoeven zetten. Dit doe je wanneer je een donkere ruimte binnenloopt of tijdens het autorijden een tunnel inrijdt.

Volledige dekking

Overzet zonnebrillen omsluiten de bril en de ogen vollediger en bieden bescherming aan de zijkanten waardoor de blootstelling aan UV-stralen sterk wordt verminderd. Clip on zonnebrillen bedekken alleen de glazen van je bril waarmee zonlicht via de zijkanten alsnog op het oog valt.

Bescherming

Door het gebruiken van een clip on of overzet zonnebril verhoog je de duurzaamheid van je bril en helpen ze de glazen op sterkte te beschermen. Vanwege het ontbreken van een montuur zijn de randen van opklapbare clip on lenzen blootgesteld waardoor ze kwetsbaarder zijn voor slijtage schade.

Aanpassen zonnebril

Beide soorten zonnebrillen hebben een vaste vorm waarbij de overzet zonnebrillen niet aanpasbaar zijn naar de vorm en grootte van je glazen. Clip on zonnebrillen daarentegen kun je wel aanpassen door de lenzen bij te knippen. De universele maat van clip on zonnebrillen zorgt ervoor dat je voor elke soort bril deze kunt gebruiken, en mochten de lenzen te groot zijn naar jouw smaak dan zijn ze makkelijk bij te knippen naar de gewenste grootte.

Zichtbaarheid

Smalle clips van de clip on zonnebrillen kunnen je zicht enigszins belemmeren, maar de monturen van overzet zonnebrillen verminderen het zicht in iets grotere mate vanwege het extra montuur bovenop je montuur. Alhoewel niet heel belemmerend, het verschil is aanwezig.

Uiterlijk

Overzet zonnebrillen verbergen glazen op sterkte en zien er uit als elke andere zonnebril. Clip on zonnebrillen hebben een meer opvallende verschijning waarbij de clip on frame vaak ook erg zichtbaar is.

Gewicht

Clip on zonnebrillen zijn montuurloos en zijn daarmee bijzonder compact en licht. Hierdoor zijn ze iets gemakkelijker mee te nemen dan overzet zonnebrillen vooral omdat je ze op je bril kan laten. Overzet zonnebrillen hebben zelf een volledig montuur waardoor deze zwaarder is.

Krassen

Een nadeel van het vastklikken van een clip on zonnebril aan je bestaande glazen is dat er krassen op het glas kunnen ontstaan. Meestal is dit echter geen groot probleem omdat de pootjes van onze clip on zonnebrillen zijn afgezet met rubber om schade te voorkomen.

Prijsstelling

Clip on zonnebrillen kosten over het algemeen minder waardoor ze qua kosten gemakkelijker te vervangen zijn als ze stuk gaan. Bedenk wel dat de goedkoopste zonnebrillen van welke soort dan ook vaak van dun materiaal zijn gemaakt.

Als je op zoek bent naar een nieuwe zonnebril van één van beide soorten kies dan een model dat past bij de vorm en grootte van je bril. Kijk op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.