Waarom je een nachtbril met gele glazen in je auto moet hebben liggen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het rijden in het donker is heel anders dan wanneer het overdag licht is. Heb je de ervaring dat je in het donker haast niets ziet als je autorijdt? Bij regen, mist of sneeuw zie je in de nacht dan waarschijnlijk helemaal geen hand voor ogen. Er is een oplossing voor om je zicht in het donker te verbeteren. Een nachtbril met gele glazen biedt uitkomst en wel om de volgende redenen.

Scherper zicht in het donker

Een van de voordelen van een nachtbril met gele glazen is dat je in het donker een scherper zicht hebt. Dat je in het donker verminderd zicht hebt, komt door het zogenoemde blauwe licht. Dat is hinderlijk voor een groot aantal mensen, want blauw licht legt als het ware een waasje over je netvlies. Daardoor is er in vergelijking met andere kleuren sprake van een brekingshoek die groter is. Dat levert vooral in de nacht of bij slecht weer door regen, hagel of sneeuw problemen op. Je pupillen nemen in deze situatie in omvang toe, waardoor het licht op je netvlies meer verdeeld raakt. Dat maakt het lastig om scherp te zien. Bovendien zijn koplampen of felle lichtreclame in dat geval extra hinderlijk.

Neutralisatie van blauw licht

Een nachtbril met gele glazen zorgt als een neutraliserende factor van het blauwe licht. Dat resulteert in het onderscheiden van meer contrast en in een scherper zicht. Een tegenligger met koplampen veroorzaakt dan geen hinder meer en ook ervaar je geen last meer van eventuele schitteringen tijdens het rijden. Een nachtzichtbril filtert het blauwe licht als het ware weg. Het is dan ook belangrijk om een nachtbril met gele glazen in je auto te hebben liggen. Vooral als je vaak rijdt in het donker of onder slechte weersomstandigheden heb je er veel baat bij. Rijd je wat minder vaak in de nacht dan is het toch ook handig om een nachtbril met gele glazen bij de hand te hebben. In de middag in de winter kan het namelijk eveneens behoorlijk donker zijn en uiteraard nog donkerder als de avond valt.

Geef een antwoord