Wat zijn gepolariseerde glazen en wanneer gebruik je die?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Er zijn van die dingen waar je absoluut niet zonder kan en één van die dingen zijn toch wel je ogen. Maar soms hebben je ogen een hulpmiddel nodig. Dat kan zijn omdat je een oogafwijking hebt waardoor je niet goed kunt kijken van veraf of dichtbij, of omdat je je ogen wilt beschermen tegen fel zonlicht. In dat geval is het belangrijk dat je een bril hebt die over goede glazen beschikt. Je kunt ook brillen met gepolariseerde glazen kopen, maar wat is dat nou precies? Dat lees je hier!

De functie van de zonnebril

Een zonnebril is er om jouw ogen te beschermen tegen fel zonlicht. Dit is heel erg vermoeiend voor de ogen doordat de ogen telkens moeten anticiperen aan de wisselende lichtinval maar niet alleen vermoeiend, het kan ook gevaarlijk zijn! Wanneer je bijvoorbeeld een voertuig aan het besturen bent en je kan niet goed kijken doordat je last hebt van de zon, kan dit tot ongelukken leiden en dat wil je niet natuurlijk.

Goede glazen zijn belangrijk

Wanneer je een zonnebril gaat dragen is het heel erg belangrijk dat je goede glazen in jouw bril hebt. Goede glazen bepalen namelijk de kwaliteit van jouw zonnebril. Zeker wanneer je ook nog eens een oogsterkte afwijking hebt is het heel erg belangrijk dat je wel ervoor kiest om goede glazen in jouw zonnebril te doen.

Polariserende glazen dragen hier zeker aan bij. Een zonnebril op sterkte alleen is namelijk niet goed genoeg. Polariserende glazen zorgen er namelijk voor dat je geen last hebt van de schitteringen van het zonlicht. Deze reflectie bijvoorbeeld van het zonlicht op het wegdek, is heel vervelend voor je ogen en voornamelijk ook vermoeiend.

Hoe werken polariserende glazen

Bij een gepolariseerde zonnebril is een speciale folie over het glas geplaatst die ervoor zorgt dat het zonlicht beter geabsorbeerd wordt door de brilglazen. Daardoor heb je minder last van de wisselingen van het licht en de reflectie. Je ogen kunnen daardoor ontspannen hun functie uitvoeren en dat maakt dat het autorijden bijvoorbeeld ook een stuk prettiger is.

Nadelen zijn er helaas ook want als je gepolariseerde glazen hebt kan het zijn dat je onderweg niet prettig op een beeldscherm kunt kijken, bijvoorbeeld op een tablet. Dan kan het zijn dat je een zwart scherm ziet omdat de beeldschermen ook al dezelfde soort instellingen hebben als een gepolariseerde zonnebril.

Maar de voordelen wegen niet op tegen een enkel nadeel en daarbij zijn de gepolariseerde zonnebrillen echt een toevoeging op de veiligheid. En het biedt ook veel comfort voor de ogen. En dat is uiteraard ook belangrijk.

Geef een antwoord