Je bekijkt nu Welke kleur lenzen voor uw bril
Voorbeeld clipon bril

Welke kleur lenzen voor uw bril

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Informatie

Zonnebrillen zijn niet alleen een stijlvol accessoire, maar ook een belangrijk hulpmiddel om onze ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling en verblindend zonlicht. Een van de belangrijkste kenmerken van een zonnebril is de kleur van de lens. Er zijn veel verschillende kleuren lenzen beschikbaar en elk heeft zijn eigen unieke voordelen. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende kleuren lenzen en wanneer deze het beste kunnen worden gebruikt.

6 kleuren lenzen uitgelegd

  1. Grijze lenzen Grijze lenzen zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid. Ze verminderen de helderheid van zonlicht zonder de kleuren te vervormen. Dit maakt ze ideaal voor dagelijks gebruik en activiteiten zoals autorijden, golfen en watersporten. Ze verminderen ook vermoeidheid van de ogen bij langdurig gebruik in fel licht.
  2. Bruine lenzen Bruine lenzen zijn een geweldige optie voor outdoor-activiteiten in fel zonlicht. Ze zijn meer geschikt voor verbeteren van het contrast en de diepteperceptie dan grijze lenzen. Ze zijn ontworpen om de contrasten te verbeteren en schittering te verminderen, waardoor ze ideaal zijn voor vissen en jagen. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen die gevoelig zijn voor verblindend licht omdat ze de hoeveelheid licht die onze ogen binnenkomt verminderen, waardoor de ogen minder snel vermoeid raken.
  3. Groene lenzen Groene lenzen zijn vergelijkbaar met grijze lenzen en bieden een neutrale kleur zonder vervorming van kleuren. Ze laat de kleuren geel en blauw minder door wat zorgt voor minder schittering. Ze zijn geweldig voor buitenactiviteiten en kunnen de helderheid van fel zonlicht verminderen zonder dat het beeld te donker wordt.
  4. Gele lenzen Gele lenzen zijn een uitstekende keuze voor activiteiten bij weinig licht, zoals bij het skiën of rijden tijdens schemering en mist. Ze verhogen het contrast en verbeteren de diepte perceptie. Het nadeel is dat ze de kleuren veranderen, waardoor sommige kleuren onnatuurlijk lijken.
  5. Oranje lenzen Oranje lenzen zijn vergelijkbaar met gele lenzen, maar werken beter in fel zonlicht. Ze verhogen ook het contrast en verbeteren de diepte perceptie, maar kunnen sommige kleuren onnatuurlijk maken.
  6. Rode lenzen Rode lenzen zijn het best geschikt voor omstandigheden met weinig licht. Ze helpen bij het verbeteren van het contrast, waardoor objecten gemakkelijker te onderscheiden zijn in omstandigheden met weinig licht. Ze zijn echter niet geschikt voor fel zonlicht, omdat ze de kleuren veranderen en het beeld donkerder maken.
  7. Blueblock lenzen. Blueblock lenzen filteren het schadelijke blauwe licht wat vanuit een computerscherm, tablet of smartphone schijnt waardoor je ogen minder snel vermoeid raken wanneer je lang met een beeldscherm moet werken.

Het is belangrijk om op te merken dat de kleur van de lens niet de mate van bescherming bepaalt. Een donkere lens biedt niet automatisch meer bescherming dan een lichtere lens. De bescherming tegen UV-straling wordt bepaald door de kwaliteit van de lens en de coating op de lens. Het is altijd belangrijk om zonnebrillen te kopen die 100% bescherming bieden tegen UV.