Zonnebril alternatieven: perfect voor het voorjaar

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De dagen worden langzaam aan weer langer en de temperatuur gaat hopelijk na deze maand wat meer oplopen. Het voorjaar gaat over een paar weken van start en dat betekent dat de zon het Noordelijk Halfrond meer beschijnt. Dit brengt uiteraard de lentekriebels met zich mee, maar het is ook van belang om jezelf te beschermen tegen het felle licht. Een zonnebril is daarvoor een uitstekende optie. Maar wat nou als je een bril draagt en niet steeds wil switchen tussen een zonnebril of bril op sterkte? Dan zijn de zonnebril alternatieven van Clip on zonnebril een uitkomst!

Welke typen Clip on zonnebrillen bestaan er zoal? Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.

Klassieker: Clip on zonnebril

Basis Flip up grijs

Deze ken je misschien nog van vroeger: de clip on! Dit is het meest basic zonnebril alternatief uit ons assortiment en wordt ook wel een voorhanger genoemd. Je bevestigt de zonnebril clip op je gewone bril. De pootjes op de opzet zonnebril hebben een rubberen bescherm dopje waardoor jouw bril niet beschadigt raakt. Dit is een zonnebril clip die eenmaal op uw gewone bril bevestigd, niet omhoog kan worden geklapt. Echter, al onze clip-ons hebben gepolariseerde lenzen. Voor onze andere clip on brillen, maar dan opklapbaar lees dan hieronder verder bij Flip up.

Bekijk de modellen Clip on.

Luxe: Flip up

De meeste clip-on zonnebrillen, dus brillen die je over je gewone bril doet, zijn opklapbaar. Dat noemen we flip-up. Ze zijn in de basis dus hetzelfde als een gewone clip-on zonnebril met het grote verschil dat door het opklapbare scharnier het mogelijk is de flip-up omhoog te klappen. Je hoeft de zonnebril daardoor niet af te doen. Dat is handig voor als de zon achter een wolk verdwijnt of als je even naar een wat minder verlichte plek gaat. De meeste van onze flip-ups hebben gepolariseerde glazen. De flip-up zonnebril is luxer dan de gewone clip-on en daardoor wat duurder. De flip-up zonnebrillen worden het meest verkocht, daar hebben wij dan ook meerdere types van in ons aanbod.

Bekijk de modellen Flip-up.

Overzet zonnebril

Clip je liever geen zonnebril op je gewone bril? Dan is de overzet zonnebril wellicht wat voor jou. Het ziet er uit als een gewone zonnebril, alleen is het model wat groter waardoor de overzetbril over je gewone bril heen past. Wederom hebben de glazen van deze brillen gepolariseerde lenzen.

Bekijk de modellen Overzetbril.

Wat vind jij de meest geschikte van alle zonnebril alternatieven?